АЗ търси 30 младежи за професионално обучение в Германия

30 януари, 2015 18:13 | Професия | Няма коментари

АЗ търси 30 младежи за професионално обучение в Германия

Агенцията по заетостта търси 30 кандидати за платено 3-годишно професионално обучение в германските провинции Хесен и Тюрингия, съобщиха от агенцията. Германският Строителен център за образование и квалификация BiW BAU с партньорството на Камарата на строителите в България планират да обучат по 15 младежи на възраст от 21 до 27 години в специалностите „Бетонно и стоманобетонно строителство” и „Пътно строителство”.

Програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU) предвижда безплатен интензивен курс по немски език в продължение на 5 месеца (600 часа), който ще се проведе в сградата на Камарата на строителите в България в София.

След езиковия курс, в средата на месец юли, младежите ще заминат за Германия, където започва 6-седмичното им професионално и културно ориентиране. През този период те ще получават стипендия в размер на 818 евро месечно (или 1 227 евро общо).

През септември 2015 г. започва същинското обучение, като през първата година обучението на цялата група български младежи ще се извършва от Строителния център за образование и квалификация BiW BAU. Четири дни от седмицата са посветени на практическа подготовка в една от 340-те оборудвани зали за практика на центъра, а един ден – на теоретична подготовка. Успоредно ще се извърши и допълнително задълбочено езиково обучение. Стипендията през първата фаза е 818 евро месечно.

През втората и третата година стажантите ще се обучават на работното си място в обучаващи предприятия със стабилни пазарни позиции. Месечното възнаграждението за предоставения труд в обучаващите предприятия е 836 евро през втората година и 1 056 евро през третата.

Желаещите да се включат в програмата следва да изпратят автобиографии на английски или немски език на имейл: s.radeva@az.government.bg.

Крайният срок за подаване на документи е 11 февруари 2015 г., а интервютата ще се проведат на 12 февруари 2015 г. в сградата на Агенцията по заетостта.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата