Новият ректор на Военна академия е агент на Държавна сигурност

5 януари, 2015 15:43 | Висше образование | 17 коментара

Новият ректор на Военна академия е агент на Държавна сигурност

Новият ректор на Военна академия „Г. С. Раковски“ контраадмирал Митко Петев е агент на Държавна сигурност. Това стана ясно днес, след като Комисията по досиетата обяви неговата принадлежност при проверката на висшето учебно заведение.

Според огласената информация Митко Петев е вербуван от Държавна сигурност като доверено лице през 1987 г., а след това и от Трето управление на ДС в качеството на агент под псевдонима „СЛАВОВ”. По времето на комунизма ВКР е считано от БКП за политическият орган на партията в армията.

Личното и работно дело на Петев са запазени. В него се съдържат документи от ръководил я го щатен служител.

По този показател Военната академия става петото висше учебно заведение в страната, което в момента се ръководи от сътрудници на комунистическите тоталитарни служби след Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, Университета за национално и световно стопанство, Техническия университет и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Методи Андреев коментира на 7 януари, 2015 г., 23:09 ч.

    Доносника Митко Петев е вербуван от Държавна сигурност като доверено лице през 1987 г., в качеството на агент под псевдонима „СЛАВОВ”. Хем сме в НАТО, а ма не сме или може би повече сме в старият Варшавски договор, ама само ние и Русия. Срам, за Държавата ни и не може да се сърдим на никой, че не ни вярва, защото сме си продажно племе.

  2. атлантик коментира на 9 януари, 2015 г., 23:42 ч.

    Те затова няма да ни имат доверие от НАТО!

  3. Методи Андреев коментира на 11 януари, 2015 г., 04:05 ч.

    На 15 януари държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети България, съобщи Държавният департамент на САЩ снощи. Преди да е дошъл, първо, г-н министър, изпълнете обещанието си да съкратите безполезните хрантутници пенсионери бивши политически офицери, окопали се до гроб в структурите на администрацията, които пречат умишлено на развитието на младите офицери. Та толкова ли нямате власт и поддръжка, за да разкарате доказаните агенти на КГБ и бившите политически офицери от Военна академия! Дайте перспектива на младите, а не да идват да ги кмандорат сержанти от Щатите! За да Ви вярва и Джон Кери!

  4. Ганев коментира на 11 януари, 2015 г., 07:24 ч.

    Г-н министър, толкова ли нямате власт и поддръжка, за да разкарате доказаните агенти на КГБ и бившите политически офицери от Военна академия!

  5. hristo stoianov коментира на 17 януари, 2015 г., 12:22 ч.

    Когато младите хора отворят страницата на историята, да има откъде да запълнят белите петна от епохата на комунизма в България. Едно от тези петна е истината за Държавна сигурност, нейната дейност и ролята й на репресивен апарат. Как е убит Заркин.
    Като капак този т.н. контраадмирал Петев – Славов, началника на Военна Академия – доносник и агент на КГБ ДС! Кой го търпи!?! Как може да се правим на НАТО-вци а тоя агент на КГБ да е началник на Военна Академия „Г.С. Раковски“!

  6. атлантик коментира на 18 януари, 2015 г., 13:05 ч.

    На 15 януари 2015 г., четвъртък, от 17 часа в Нова конферентна зала на Софийския университет „Св. „Климент Охридски” ще се състои премиерата на новия документалният сборник „Държавна сигурност и политическите партии в България

  7. Посланник коментира на 21 януари, 2015 г., 09:46 ч.

    Началник на Военна академия „Г. С. Раковски” контраадмирал Митко Петев пренебрегва закона и демонстрира непрозрачно управление, като не публикува на сключените договори за възлагане на обществени поръчки и декларации за конфликт на интереси.

  8. Ганев коментира на 21 януари, 2015 г., 17:05 ч.

    Този доносник и агент на КГБ ДС – незабавно да подава оставка! Не вижда ли, че нито министърът, нито някой друг вече не идва да посети Военна академия, защото ги е гнус от доносника-агента Петев-Славов! Днес светът е във всеобхватна война, неофициално дефинирана като война за ресурсите на планетата. Точно доносниците господа-другари поставиха много въпросителни пред националната сигурност Нека да не се забравя

  9. ivan angelarov коментира на 17 февруари, 2015 г., 12:12 ч.

    Това става на фона на критиките на западни евродепутати срещу реабилитацията на дипломати – сътрудници на комунистическите тоталитарни служби и нежеланието на част от българското общество за присъствие на такива хора на ръководни постове в управлението.

  10. ivan angelarov коментира на 17 февруари, 2015 г., 12:18 ч.

    The register of collaborators with the State Security Services (SSS) and the Intelligence Services of the Bulgarian People’s Army is a web platform, aimed at systematising and presenting in a simple, easy-to-access format information about collaborators with the communist totalitarian services. This information has been made available legally and officially by a series of commissions established by the National Assembly: „Bonev“ (1997), „Andreev“ (2001-2002) and „Kostadinov“ (2007 – ).

  11. ivan angelarov коментира на 19 февруари, 2015 г., 01:45 ч.

    Доносник и агент на КГБ ДС – началник на Военна академия! Днес работи тайно и подмолно за ерозия на подкрепата в обществото за евроатлантическата ориентация…

  12. ivan angelarov коментира на 20 февруари, 2015 г., 20:41 ч.

    Началникът на Военна академия „Г. С. Раковски” контраадмирал Митко Петев пренебрегва закона и демонстрира непрозрачно управление, като не публикува сключените договори за възлагане на обществени поръчки и декларации за конфликт на интереси.Този доносник и агент на КГБ ДС – незабавно да подава оставка! Не вижда ли, че нито министърът, нито някой друг вече не идва да посети Военна академия, защото ги е гнус от доносника-агента Петев-Славов! Днес светът е във всеобхватна война, неофициално дефинирана като война за ресурсите на планетата. Точно доносниците господа-другари поставиха много въпросителни пред националната сигурност Нека да не се забравя

    Защо още ни командва ДС-КГБ? Докога, Боже?

  13. Симеонов коментира на 22 февруари, 2015 г., 14:05 ч.

    Доносника Митко Петев е вербуван от Държавна сигурност през 1987 г. Личното и работно дело на Петев са запазени. В него се съдържат документи от ръководилия го щатен служител.
    Вижте доносите, които е писал за колегите си, зад гърба им…

  14. Ganev коментира на 22 февруари, 2015 г., 16:06 ч.

    гнус от доносника-агента Петев-Славов

  15. Simeonov коментира на 2 март, 2015 г., 16:28 ч.

    Във Военна Академия „Георги Стойков Раковски“ на един обучаем се падат 10 администратори и началници, половината бивши политически офицери-пенсионери – Ганев в ИПИО, изпаднали и пребозали социолози и лидерастващи, бивши политруци и агенти. Администрацията по роднинска линия два пъти повече от академичните хора. Като капак този т.н. контраадмирал Петев – Славов, началника на Военна Академия – доносник и агент на КГБ ДС! Кой го търпи!?! Как може да се правим на НАТО-вци а тоя агент на КГБ да е началник на Военна Академия „Г.С. Раковски“! Те за такива КАКВО ДОВЕРИЕ ДА ЧАКАМЕ? Докога бе?

  16. атлантик коментира на 2 април, 2015 г., 23:11 ч.

    НОВО 20 01 апр 2015, 22:59

    9

    1

    Айде почвайте бе! Иначе хората вече коментират – Преоблякъл се Илия пак в тия!
    Почвайте от напикаващите се пенсионери и източващите армията с роднински договори! Какво има да мислите? Започнахте мъжки и продължавайте смело! Не може да има, особено в БА слуги на двама господари! Никога не може да се служи на двама господари поравно! Който веднъж е станал агент, ще предаде пак! Умишлено назначените агенти на КГБ-ДС, всички „безценни“ педали пенсии- политкомисари, агенти-доносници, като началника на Военна академия – ВЪН! Дърти пребозали социолози, лидерастващи пиари (пребойдисали се стари политруци, само и само да останат…) напикани престарели изследователи – ВЪН, веднага аут от системата на МО и БА! Ще се лишим от най-скъпата държавна администрация в страната… Тези, които прецакват едновременно и офицера, който се развива след тях, и националната ни сигурност – с дърти агенти нови посоки…
    КГЙ оставя да служи агент на КГБ-ДС вербуван пет години преди промените, още при старата Феликс Дзержинска ДС-КГБ. Вижте му досието на доносник. Значи е ходил на п..чка си лелина на запад като агент на ДС-КГБ. Класирането го знаем как става – едно место, за един човек. Нашия. И при мене беше така. По лошо от пребойдисан агент – здраве…

  17. Andreew коментира на 21 април, 2015 г., 13:42 ч.

    Чудовищно престъпление е и това, че два месеца – февруари и март, тази година, на сайта на Военна академия, стои публикуван пьлен списък – над 120 човека от висшия ръководен състав на МО и БА, с ЕГН, взания, трите имена, служебните адреси и ред друга лична информация. Това бяха хората, които се явяваха на изпит по ALCPT. Това е най-активния от действащия състав, цвета на армията. Всеки можеше да си го свали този списък на собствения компютър, което е направено стотици пъти и тези файлове се развяваха като бакалски тефтери. На изпита хората ги носеха със себе си!
    Не стига това, ами седмици преди Великден пак там, на сайта на Военна академия, публикуваха такъв списък на повече от 400 (четиристотин души), които се явават на изпит по STANAG 6001 за цялата пролетна сесия.
    Всеки си го е свалил и в момета по компютрите се развяват над 400 пълни списъка с тази информация.
    Чуждите военни аташета са се снабдили по най-лесния начин с нещо, за което самечтали, и сега анализират, ли, анализират…

    Не съм давал право на никой да ми публикува ЕГН, звание, трите имена, поделение и др. информация.

    Сега всеки от тези невинни хора може да се окаже, че трябва да изплаща заем, който не е взел, че е станал поръчител, че участва в банкови операции, че е участник в подписки и движения, за които не е чувал. И най-важното – по силата на това, че тези хора са ядрото на армията и националната сигурност – обект на вербовка от чужди разузнавания, обект на подслушване и следене, или пьк да бъде елиминиран, ако свирне тръбата…