Мартеници спасяват храм в Търговище

24 февруари, 2015 11:00 | Денят | Няма коментари

Мартеници спасяват храм в Търговище

Деца, посещаващи клубните форми в читалищата от община Търговище, участваха в благородна инициатива. Те изработиха мартеници, с които да подпомогнат каузата на сдружение „Св. Параскева” за събиране на средства за реставриране на едноименния храм в търговищкото село Стража.

С цел популяризиране на инициативата от сдружението организираха конкурс за най-хубава мартеничка, наречен: „Мартеница – бяла и червена”. Предвестниците на пролетта се състезаваха в категории за най- автентична, най- оригинална и най- голяма мартеница. Това съобщиха от targovishte.topnovini.

В конкурса могат да участват и всички желаещи да подпомогнат инициативата, без ограничения във възрастта. Срокът за представяне на творбите беше до 20 февруари. Участващите мартенички ще бъдат предложени за продажба на благотворителна изложба-базар, като събраните средства ще отидат за подпомагане реставрацията на църквата „Св. Параскева”.

Църквата в село Стража е строена през 1923 година и в момента е в окаяно състояние. За цялостния ремонт на храма са необходими около 100 хил. лв.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата