„Бъди грамотен” за шести път ще тества студенти по журналистика

26 март, 2015 12:21 | Бъди грамотен | Няма коментари

„Бъди грамотен” за шести път ще тества студенти по журналистика

С правописен маратон за студенти започва тазгодишното издание на инициативата „Бъди грамотен“. За шести път знания по български език ще премерят бъдещи журналисти и медийни експерти.

На 27.03. от 10 ч. в БТА ще се съберат студенти студенти от три водещи университета – УНСС, НБУ и СУ.

Трите отбора ще тестват своите познания по правопис. След това всеки отбор ще „изпита” със свои правописни задачи колегите си от другите университети. Предвидени са и допълнителни въпроси към публиката. Поканени са студенти, изучаващи журналистика, връзки с обществеността и медийни комуникации.

В края на събитието организаторите ще дадат думата на студентите за кратка дискусия, свързана с най-честите грешки в медите.

Всички участници ще получат книги от издателствата „Колибри“, „Жанет 45“ и „Кръгозор“, както и билети за театър, предоставени от Театъра на българската армия, Театър 199 и Учебния театър на НАТФИЗ.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. Целта на инициативата е да се поощри правилното писане и да се стимулира интересът към българския език. До момента са реализирани близо 120 прояви с над 35 000 участници от всички възрасти. През 2015 година кампанията „Бъди грамотен“ ще гостува в градовете Русе, Димитровград и Варна.

Студентският правописен маратон се реализира с подкрепата на „Риск Инженеринг” АД.

risk logo

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата