Студенти от три университета се включиха в инициативата „Бъди грамотен“

27 март, 2015 15:22 | Бъди грамотен | Няма коментари

Студенти от три университета се включиха в инициативата „Бъди грамотен“

Студенти от три водещи университета се включиха в инициативата „Бъди грамотен“, организирана от Академика БГ. Участниците от Нов български университет, Софийски университет и Университет по национално и световно стопанство решаваха правописни задачи, подготвени от организаторите.

Представители на СУ бяха Божидар Георгиев, Жанета Докторова и Моника Колева. От УНСС – Ирен Бабачева, Теа Даулова и Сабие Хадживезулова. С тях беше и преподавателят ас. д-р Мария Николова от катедра „Медии и обществени комуникации“. Студентите от НБУ, които участваха в правописния маратон, бяха Вероника Коларска, Ели Петрова и Мартин Андонов. Те бяха придружени от своя преподавател ас. д-р Георги Цонев, който завежда общообразователните курсове по български език в НБУ.

Всички участници получиха книги от издателствата „Колибри“, „Кръгозор“ и „Жанет 45“, както и билети за Театъра на българската армия и Учебния театър на НАТФИЗ. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на „Риск Инженеринг“ АД.

Това беше първата проява от кампанията „Бъди грамотен“ за 2015 г. След София инициативата ще гостува в градовете Русе, Димитровград и Варна, където ще се проведат открити сесии по правилно писане. В тях ще участват граждани от всички възрасти, които ще могат да получат и безплатни консултации по български език.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. Целта на инициативата е да се поощри правилното писане и да се стимулира интересът към българския език. До момента са реализирани близо 120 прояви с над 35 000 участници от всички възрасти.

risk logo

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата