НАТФИЗ празнува подобаващо Международния ден на театъра

25 март, 2015 09:16 | Висше образование, Изкуство | Няма коментари

НАТФИЗ празнува подобаващо Международния ден на театъра

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще ознаменува Международния ден на театъра в почетното присъствие на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев на 27 март.

Традицията държавния глава да поздравява абсолвентите на Академията, в деня на професионалния празник на световната театрална общност, датира от 2004 г.

Честта да представят НАТФИЗ в бележития ден е оказана на дипломантите на проф. д-р Атанас Атанасов, които ще изпълнят „Не падай духом“ от Станислав Стратиев. Спектакълът е едно от петнайсетте заглавия, реализирани от студентите и преподавателите на НАТФИЗ в рамките на учебната 2014/2015. Шест от тези представления са осъществени от третокурсниците на доц. Александра Хонг, проф. Жени Пашова, проф. Стефан Данаилов и проф. Снежина Танковска. Две от премиерите са на студентите в магистърските програми АМТК с ръководители доц. Веселин Ранков и проф. Пламен Марков. Седем представят работата на абсолвентите на проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Дора Рускова, проф. Иван Добчев и проф. д-р Петя Цветкова.

НАТФИЗ пожелава прекрасен празник на всички!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата