„Лицата на пейзажа“ отваря врати

14 април, 2015 15:48 | Изкуство, Свободно време | Няма коментари

„Лицата на пейзажа“ отваря врати

Заглавието „Лицата на пейзажа“ е групова изложба в галерия Аросита. Художниците, включени в тази изложба, се позовават необятността на пейзажа. Изложбата е колкото конкретна, толкова и абстрактна.

„Лицата на пейзажа“ отвежда към еклектичен поглед над пейзажната живопис, фотография и скулптура. Тези лица ни приканват да преосмислим както природния и урбанистичния, така и абстрактния пейзаж. Младият Димитър Генчев брилянтно съчетава природната с градската естетика, като произведенията му придават един алтернативен дух в съвременния пейзаж.

Философските щрихи, които използва Акад. Светлин Русев, се вплитат в лириката на живописта му и надграждат към силата на психологическия обем на неговите платна в изложбата. Абстрактните фотографии на Илейн Джефри и живописта на Миряна Тодорова са ярък пример за съчетанието на форма, детайл и светлина. Моника Крумова пък предприема документален подход като ни отвежда в непознатия свят на американските кучешки приюти и ни запознава със суровия, но и често изпълнен с надежда пейзаж на тези места.

Изложбата ще гостува от 15 април до 25 май 2015 година.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата