Проф. Стив Ханке и български експерти ще дискутират необходимостта от финансово образование

2 април, 2015 13:10 | Финансиране | Няма коментари

Проф. Стив Ханке и български експерти ще дискутират необходимостта от финансово образование

Проф. Стив Ханке и български експерти ще дискутират необходимостта от финансово образование в средното и висшето училище.

Световноизвестният финансист идва в България за участие в конференцията Образование и бизнес, а модератор ще бъде Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон. Форумът се организира от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.БГ АД.

„Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” – това е темата на конференцията, която ще се проведе на 11 май от 9 часа в София хотел Балкан. Представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища ще дискутират необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика.

Стив Ханке е професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на проекта „Проблемни валути“ към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства. Конференцията „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество между световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер. Дискусиите ще бъдат модерирани от Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

jgnhk

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата