До 2020 година ще имаме все повече смарт дрехи

8 май, 2015 09:00 | Технологии | Няма коментари

До 2020 година ще имаме все повече смарт дрехи

Макар в момента почти да не съществува, пазарът на умни дрехи ще изживее бърз възход през следващите пет години. Поне такива са прогнозите на анализаторите от Tractica.

Те очакват, че до 2020 г. хората ще купуват поне по 10 млн. умни дрехи на година. Според Tractica през 2013 г. са били продадени само 140 хил. умни дрехи, като по-голямата част от тях са за спортисти. Една от основните причини за това не е липсата на достатъчно развити технологии, а липсата на достатъчно комуникация между различните устройства и сензори.

През следващите няколко години обаче това ще започне да се променя. Умните аксесоари като часовници и гривни ще могат да се свързват с интелигентните дрехи и да приемат информацията от техните сензори. Освен това постепенно този тип дрехи ще се разделят с изцяло спортния си имидж и ще навлязат в ежедневието.

Ползите от това ще са доста големи, най-вече в грижата за здравето. Красива и атрактивна, умната дреха ще може да следи жизненоважни показатели и да помага на хората да живеят по-здравословно, като получават навременна информация за това какво им вреди и как могат да подобрят качеството на живота си.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата