Оцениха проекта „Студентски практики“ сред най-успешните инициативи на МОН

14 май, 2015 09:14 | Професия | Няма коментари

Оцениха проекта „Студентски практики“ сред най-успешните инициативи на МОН

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков оцени проекта „Студентски практики“ като един от от най-успешните проект на МОН и всички висши училища в България. В момента екипът на министерството прави качествен анализ на всички реализирани през предходния програмен период мерки в сферата на образованието и в този контекст на 12 май в Бургас бяха представени резултатите по „Студентски практики“.

На срещата студенти, работодатели, преподаватели и ректорите на двете висши училища в Бургас – Университет “Проф. Асен Златаров” и Бургаския свободен университет, споделиха своите лични истории за начина, по който са се възползвали от многобройните възможности на проекта. В залата присъстваха студенти, които са започнали своята първа работа благодарение на включването си в студентска практика и работодатели, които са изпробвали уменията на десетки практиканти и са избрали най-добрите, за да им предоставят възможност за работа.

Бюджетът на проект “Студентски практики” е 60 000 000 лева. След успешно приключила практика, оценена и потвърдена от ментор и наставник, студентът получава стипендия в размер от 480 лв. В информационната система на проекта има над 150 000 регистрирани потребители – студенти, юридически лица (работодатели), ментори, преподаватели, администрация на ВУ.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата