Проф. Танев: Призовавам за спешно решаване на проблема в Свищов

8 юни, 2015 17:33 | Мнения | Няма коментари

Проф. Танев: Призовавам за спешно решаване на проблема в Свищов

Проф. Тодор Танев

Министър на образованието и науката

 

Събитията в Стопанска академия „Димитър Ценов“ – гр. Свищов през последната седмица показват една от най-нелицеприятните страни на системата на висшето образование в България: превръщането на академичната автономия в параван за самоуправството в някои български висши училища.

Разклатена е и без това силно отслабената вяра на гражданите, студентите и преподавателите в европейското качество на определени висши училища, съобразяването с мнението на хората и контрола на държавата над феодалните порядки там. МОН призовава всички институции на държавата да съдействат за решаването на този толкова значим за българското общество случай.

Като министър на образованието и науката настоявам за спешното намиране на цивилизовано решение на отдавна трупаните нарушения на академичните норми отвъд предела на всяка търпимост, което чака българската общественост. Вярвам в морала на уважаваните наши колеги от Академията и това, че ще отговорят на очакванията на обществеността и държавните институции, като преценят обстановката и бъдещия си авторитет пред гражданите и учените в България.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата