СМГ с най-висок приемен бал, Немската – на второ място

26 юни, 2015 13:34 | Кандидатстване, Средно образование | Няма коментари

СМГ с най-висок приемен бал, Немската – на второ място

Софийската математическа гимназия, където най-ниският бал е 34,263 от 36 възможни, изпревари за пръв път от 15 г. Първа немска гимназия. Най-желаната паралелка за гимназистите в София е в Испанската гимназия – с испански и английски език. Националната финансово-стопанска гимназия е с най-желаната професионална паралелка – по икономика и мениджмънт и английски език. С най-висок минимален бал остава Софийската математическа с профил „Природо-математически плюс немски език“, където балът е 35,068. На първите 12 места в столицата тази година са класирани само профилирани училища.

Общо 6700 деца в столицата са подали заявления за кандидатстване в училищата гнезда, а класирани са 6497.  В София 889 седмокласници са издържали изпитите, но не са подали документи за кандидатстване. Причината – ниски резултати. Останали са 291 свободни места, които могат да бъдат запълнени при второто класиране.

От 26 до 30 юни кандидат-гимназистите трябва или да се запишат в училището, в което са приети, или да подадат заявление за участие във второто класиране. При него желанията не се пренареждат, може единствено да излезеш на по-предно място от това, което си посочил. Едва на трето класиране учениците могат да преподредят мечтаните си паралелки съобразно свободните бройки.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата