Стотици варненци получиха награди от „Бъди грамотен“

29 юни, 2015 12:19 | Бъди грамотен | Няма коментари

Близо триста награди раздадоха организаторите на кампанията „Бъди грамотен” във Варна. Жители и гости на града от всички възрасти дойдоха да проверят своите знания по български език. Правописният маратон се проведе до сцена „Раковина” в Морската градина като част от Единадесетото национално младежко изложение, организирано от Дирекция „Образование и младежки дейности”, община Варна. Събитието бе в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017”.

Варненци от всички възрасти показаха, че владеенето на българския език е важно за тях. Много от тях приветстваха инициативата като интересна и полезна. Интерес към проявата имаше и от страна на чужденци. Група руснаци и няколко англичани бяха сред желаещите да се тестват, макар да владеят българския език само разговорно.

Гост на проявата беше и бившият просветен министър проф. Анелия Клисарова, която реши своя тест без грешка. Тя също поздрави организаторите и участниците в „Бъди грамотен“.

Първата  проява от „Бъди грамотен” във Варна беше на 08.06.2013 г. Близо 1500 души се тестваха и получиха безплатни консултации по правопис.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата