Екипи от 3 министерства – на крака при младите безработни

31 юли, 2015 13:59 | Денят, Професия, Работа | Няма коментари

Екипи от 3 министерства – на крака при младите безработни

Мобилни екипи от експерти на три министерства – образователното, социалното и спортното, съвместно със здравни медиатори, полицаи и всички заинтересувани институции, общини и регионални структури ще впрегнат усилията си, за да намалят младежката безработица в страната. Това заяви зам.-министърът на спорта Калин Каменов пред БНТ. Отговорните институции са пред подписване на споразумение за младежката политика. Въпросните екипи ще посетят и най-отдалечените райони на България, в малките населени места, селата, училища, читалища, ромски общности, за да помогнат на място на безработните младежи да се реализират на пазара на труда.

Всеки месец ще бъдат организирани изнесени приемни на екипи от специалисти, които ще проучват местните проблеми и нуждите на младите хора в конкретния район. Всяка година ще се изготвя план за всяка област или община с проблемните въпроси и конкретни действия, които ще се предприемат, уточни Каменов.

”Целта ни е не просто да сигнализираме за проблемите, не просто да ги показваме, а да ги решаваме. И то не с мерки, които качваме основно на сайтовете си, и с това да чакаме младите хора, които не се обучават и работят, да дойдат при нас и да търсят подкрепа. Дошло е време, в което ние трябва да отидем при тях”, категоричен бе зам.-министърът.

Каменов подчерта, че 20% от българските младежи не правят нищо, а държавата губи от тяхната пасивност на пазара на труда. Това ни нарежда на едно от първите места в Европа по брой младежи, които не се занимават с нищо.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата