Коя е най-тираничната династия на Великобритания

28 юли, 2015 09:33 | Афиш | Няма коментари

Коя е най-тираничната династия на Великобритания

Viasat History разкрива коя е най-тираничната династия на Великобритания в своя поредица от 3 август. С какво са останали в историята Хенри II, Хенри III, Едуард II и Ричард II ще научите всеки понеделник, от 3 до 24 август, от 22:00 часа.

В документалната продукция „Най-кървавата династия на Великобритания“ известният историк Дан Джоунс разказва за династията, която е управлявала Англия и голяма част от Франция през Средните векове. Чрез един забележителен нов подход към тези бурни времена, той представя поредица от изключителни герои, водени от амбиция, ревност, омраза и отмъщение. Те са арогантни бащи, коварни съюзници, изневеряващи съпруги, воюващи братовчеди и най-добри приятели, превърнали се в смъртни врагове. Техните сурови емоции ги карат да променят историята и оформят облика на Великобритания.

Още в началото на поредицата Дан Джоунс започва с първия крал от династията – Хенри II. Смел и енергичен войн, той превръща Англия от изпълнена с насилие и беззаконие държава в най-голямата империя в Европа. От епизодите историците могат да научат повече и за крал Хенри III и ожесточената му борба за душата на нацията с коварния му най-добър приятел Симон дьо Монфор.

Дан Джоунс не пропуска да разкаже и за царуването на Едуард II и изследва какво e превърнало неговата кралица Изабела Френска от лоялна млада съпруга в кръвожаден матриарх. Зрителите ще научат още и за необикновената история на Ричард II – момчето крал, което става герой на Селското въстание. Той обаче израства и се превръща в един от най-бруталните тирани в английската история.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата