Липсата на висше не винаги е пречка да си богат и известен

5 юли, 2015 12:28 | Висше образование, Любопитно, Свободно време | Няма коментари

Липсата на висше не винаги е пречка да си богат и известен

Ясно е, че висшето образование не гарантира успех, въпреки че помага. Оказва се, че  някои от най-преуспелите хора не са завършили колеж или университет. Не става въпрос за наследени пари, а за бизнес идеи, които са развили. Ето кои влизат в този списък според BusinessInsider:

Бил Гейтс
Прекъсва образованието си в Харвард през 1975 г., за да се занимава единствено с Microsoft. Днес Бил Гейтс е оценен като най-богатият човек в света.

Пол Алън
Съоснователят на Microsoft Пол Алън зарязал Университета във Вашингтон, за да работи с Гейтс.
Опра Уинфри
Докато учила в Университета в Тенеси, Опра Уинфри получила оферта за работа в местна телевизия и напуснала училище, за да започне медийната си кариера.

Майкъл Дел
Дел се записал в Университета в Тексас, за да учи медицина, но страстта му към компютрите надделяла почти веднага. Купувал стари компютри, подобрявал ги и ги продавал за печалба. Изкарвал по  80000 долара на месец и напуснал университета на 19 г., за да се занимава с бизнеса с компютри.

Стив Джобс
Съоснователят на Apple започнал да учи в Рийд Колидж в Портланд, Орегон, през 1972 г., но останал там само един семестър След като напуснал, Джобс работел като дизайнер на видеоигри за Atari. После заминал за Индия. Когато се върнал, обединил усилията си с приятеля си от гимназията Стив Возняк. През 1975 г. дуото започнало да работи по първия продукт на Apple в гаража на семейство Джобс. Apple 1 бил пуснат през 1976 г.

Мат Муленвег
Муленвег напуснал Университета в Хюстън, за да стартира WordPress. Той отпаднал от университета през 2004 г. Дори тогава бил толкова узрял и развит, че не се занимавал да взима компютърни уроци. На 20 години вече развил наченките на WordPress. Онлайн платформата днес има 131 милиона уникални посетители на месец и държи 23% от мрежата.

Марк Зъкърбърг
Стартирал Facebook от стаята си в общежитието в Харвард. Напуснал през 2004 г. и се преместил в Силициевата долина, за да работи по най-голямата социална мрежа в света – с над 1 милиард активни потребители.
Днес е един от най-младите милиардери.

Даниел Ек
През 2005 г. Ек зарязал инженерното образование в Кралския технологичен институт в Швеция след 8 седмици. Работел за много уебсайтове и накрая основал компанията за онлайн маркетинг Advertigo. После продал бизнеса на шведската компания Tradedoubler. След това се обединил с неговия основател, за да създаде Spotify през 2008 г. Днес услугата за музикален стрийминг има над 75 милиона активни потребители.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата