Стефи Недевска и мнението на критиците

29 юли, 2015 10:41 | | Няма коментари

За автора

Стефи Недевска отваря нова врата в българската художествена литература с неповторим стил женски магически реализъм. Родена е в Пловдив като през важен етап от живота си живее и твори в Лондон, а отскоро избра да се завърне обратно в България. Повечето разкази са сътворени по време на емигранството във Великобритания и пътешествията из Гръцките острови. От 2011 активно участва в процесите на духовно осъзнаване. Автор е на обичания и популярен сред българската общност сайт с ежемесечни прогнози и напътствия, астробюлетините на  http://www.astro.ourplanet.cc . Автор е и на книгите „Приказка за сърцето” и „Разговор за сърцето”- жанр езотерика, които придружават семинарите й за духовно израстване; както и на стиховете и текстовете на ангелските карти „Благославящи Ангели” (първите български ангелски карти с картини на художника Андрей Янев, вдъхновени от посещенията му в Атон) http://www.blessingangelsap.com. Картите са издадени като приложение за мобилни телефони айфон и анроид, разпространяват се чрез Амазон, Гуъл и Апъл на три езика (английски, български и датски) и носят духа на България до всички краища на земята.

Стефи Недевска е многоизмерен талант, написаното от нея лекува и вдъхновява последователите й. Пише на български и английски езици.

Ето част от мнения и коментарите на критици и редактори:

  • „В търсене на Великата Майка, в търсене на Любовта или просто в търсене на Себе си…Във всеки от късите разкази на Стефи Недевска героите се търсят, намират се и пак се губят – просто живеят. Те пътуват към себе си независимо от епоха, място, религия, възраст, националност… Но не губят вярата си. Живият език и лекият хумор на разказите ги прави лесни за четене и някак неусетно техните послания се вписват уютно в душевния мир на четящия. Без напрежение. И с много Обич.“  Марина Стайкова, редактор
  • „Стефи Недевска съчетава остър ум и въображение, пропито със съчуствие и дълбочина на наблюдението, които я превръщат във въздействащ и проникновен разказвач. Нейните истории надхвърлят хоризонтите на разказите и занимават въобръжението на читателите далеч отвъд четивото.“  Лесли Филпот, консултант, Великобритания
  • „Потресаващо! Още усещам сладката болка на двете им влюбени сърца. Точните думи в разказа плениха сетивата ми и се изписаха по стените, а и буквално чувах звуците на стария немски грамофон. Един споделен красив миг на любов и вяра!” Линда Дудек, лектор, Дания,  за разказа „ЛЮБОВ”

 

  • „Отлична история с голям потенциал. Много добър диалог, обрисуващ главните герои. Бившата съпруга оживява напълно чрез разговора. Неочакваният финал дава ново звучение на целия разказ” Лорейн Мейс, литературен критик, Великобритания за разказа „Врата Калинка”

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата