Днес излизат резултатите от основното класиране на НБУ

14 юли, 2015 10:23 | Висше образование | Няма коментари

Днес излизат резултатите от основното класиране на НБУ

Класирането за месец юли на Нов български университет ще бъде обявено на 15 юли 2015 г. Приетите кандидати могат да се запишат в периода 16-24 юли на място в НБУ.

Списъкът на приетите студенти ще бъде обявен в сградата на Университета и се публикува в http://www.nbu.bg (e-кандидат-студент). Приетите във всяка отделна програма се подреждат в низходящ ред по състезателен бал. Всеки, който има състезателен бал достатъчен, за да бъде приет в повече от една програма, ще бъде приет в онази от програмите, която е поставил на по-предно място в заявлението си за кандидатстване (по степен на желание).

Бакалавърските програми на Нов български университет за 2015/2016 година са 54 в редовна и 12 в дистанционна или интензивна форма на обучение.

Традиционно най-много са кандидатите за програмата по „Право“. Тази година сред най-желаните програми са „Информатика“ и „Информационни технологии“, „Графичен дизайн“, „Психология“ и „Психология на английски език“, „Управление на бизнеса и предприемачеството“, „Реклама“, „Маркетинг“, „Интериорен дизайн“, „Гражданска и корпоративна сигурност“, „Връзки с обществеността“.

Новоприетите студенти на НБУ имат възможност да кандидатстват за академични и социални стипендии, отпускани от Настоятелството на Нов български университет.

Следващото класиране ще бъде обявено на 5 август 2015 г., а на тест за общообразователна подготовка (ТОП) могат да се явят на 1 август.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата