150 младежи в артнадпревара на „The Bridge Fest“ във Видин

26 юли, 2015 10:22 | Афиш | Няма коментари

150 младежи в артнадпревара на „The Bridge Fest“ във Видин

От 26 до 2 август във Видин се провежда шестото поредно издание на младежкия форум „The Bridge Fest“. Тук ще премерят артистичен талант над 150 младежи на възраст между 14 и  20 години. Предвидени са творчески работилници на различни теми. Тази година те ще бъдат общо 10 и ще са в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства.
Всяка от работилниците  ще бъде ръководена от млади български професионалисти, сред които са Луиза Григорова, Весела Бабинова, Алиса Атанасова (актьорско майсторство), Васил Крумов (китара), Калин Ганев (фотография), Блага Банова (изобразително изкуство), Стоян Петров (барабани) и други.

Утре вечер участниците в „The Bridge Fest“ ще могат да се включат в интерактивен уъркшоп „Открий тайните на реката“. Те ще се впуснат в търсене на предмети и интересни факти за Дунав. Целта на състезанието е младежите да научат повече за реката, а най-добрите ще получат награди.

По традиция, в рамките на фестивала ще се състоят и 4 тематични събития, които ще бъдат отворени за жителите на града.
Първото от тях – „ХаХаХа Импро Театър“, е поверено на видинския драматичен театър. То ще се състои на 28 юли.

На 29 юли събитието е „Jazz на Дунава“  с „Венци Благоев джазтет“ и специалното участие на Христо Йоцов

За 30 юли се предвижда , „Urban Night – Хип Хоп и dance битки с RTF“. Проявата е под егидата на художествената  галерия „Никола Петров“.

Но 1 август, на пл.„Бдинци“, пред Община Видин ще има празничен концерт.

The „Bridge Fest“, който се провежда за шеста година, е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата във Видинска  област. Форумът насърчава творческите инициативи сред младите хора.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата