Telerik предоставя на студенти безплатен достъп до водещи .Net инструменти

7 юли, 2015 07:21 | Висше образование, Технологии | Няма коментари

Telerik предоставя на студенти безплатен достъп до водещи .Net инструменти

Telerik, a Progress Company обяви, че предоставя на всички студенти, обучаващи се в технологични специалности в България, възможност за безплатно ползване за една година на пакета от водещи .Net инструменти и решения – Telerik DevCraft.  Желаещите да получат безплатен лиценз за Telerik DevCraft, чиято цена е на стойност близо 2 хил. щатски долара, трябва да бъдат студенти в акредитирано висше учебно заведение в България. Студентите могат да заявят своя лиценз като се регистрират на уебсайта на компанията с личен академичен имейл.

Пакетът Telerik DevCraft включва .NET инструменти и компоненти за разработка на уеб, мобилен и десктоп потребителски интерфейс, в комбинация с „native” мобилни решения за iOS, Android, Windows Universal и Xamarin. Студентският лиценз осигурява възможност за безплатно обновяване на версиите на инструментите и решенията в рамките на една година. Така студентите винаги ще работят с най-новите продукти на Telerik.

„Изключителният инженерен талант е в основата на бурното развитие на ИТ сектора в България. Затова за нас е важно непрекъснато и под много форми да подпомагаме подготовката и професионалното развитие на младите хора, които искат да станат софтуерни специалисти. Като част от Progress продължаваме да разширяваме предлаганото в „Академията на Телерик“ обучение, а сега предоставяме на българските студенти и част от своите продукти с безплатен лиценз,“ сподели Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress.

Като предоставя безплатен достъп за студенти до софтуерния пакет Telerik DevCraft, компанията цели да подпомогне развитието на образователната система и да осигури възможност за по-добра практическа подготовка и съвременно обучение. Инициативата ще обхване всички университети в страната, които предлагат технологични програми.

„Чрез сътрудничество между университетите и бизнеса може да се създадат кадри с добра теоретична и практическа подготовка, способни да развиват мощна ИТ индустрия“, коментира доц. д-р Петя Асенова, ръководител на департамент „Информатика“ в Нов български университет.

Инициативата е част от дългогодишната дейност на Telerik в подкрепа на ИТ индустрията и предприемаческата общност в България. Сред последните активности на компанията са разширяване на програмата на образователната инициатива „Академия на Телерик“ с бизнес модул и подпомагане на ключови за предприемаческата екосистема.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата