Новият робот Buddy пази от крадци и пожари

6 август, 2015 10:08 | Денят, Технологии | Няма коментари

Новият робот Buddy пази от крадци и пожари

Вашият телефон вече може да бъде подвижен из цялата къща благодарение на новото чудо на техниката Buddy. Новият робот също може открива пожари, може да възпира крадци и да държи под око на възрастни роднини и малки деца. Съчетавайки това с достъпна цена, създателите на Buddy вярват, че робота ще бъде използван също толкова често, както и всички смартфони, при това в не толкова далечното бъдеще.

Разработено от базираната в Париж Blue Frog Robotics, Buddy в момента е на обиколка в страни като Обединеното кралство, Германия и САЩ, в опит да спечели потенциални поддръжници на неговото текущо финансиране. Във вторник (4 август) беше в Лондон, където IBTimes UK имаха възможността да се срещнат този уникален домашен помощник.

„Ние определено мислим, че Buddy, е вид робот, който ще бъде популярен също толкова, колкото и Iphone“, заявява Franck de Visme, главен оперативен директор на Blue Frog Robotics, пред IBTimes UK. Buddy е по същество един таблет на колела, пълен със същата функционалност, която бихте намерили и в Ipad, като Facetiming с членовете на семейството, създаване на напомняния и да задават въпроси.

Има редица други роботи компаньони, които са разработени, като всички те целят да се запълни едно и също място в дома, както Buddy. Тук се включват хуманоидни роботи Kirobo и Mirata, разработени от Kibo Robot Project в Япония.Buddy може да се движи, монтиран на три моторизирани колела, също нагоре или надолу с малки стъпки по стълба. Дори може и да танцува. Цената започва от $ 500 за базовите модели.

Робот Kirobo е доста по малък помощник

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата