Станфордският университет начело по Нобелови лауреати

6 август, 2015 22:28 | Висше образование | Няма коментари

Станфордският университет начело по Нобелови лауреати

Станфордският университет в САЩ зае първото място по Нобелови лауреати, свързани с това учебно заведение и получили престижната награда през XXI век. Това сочи изследване на британското издание „Таймс хайър едюкейшън“, съобщи БТА.

Според списанието този университет е получил 3,16 точки, което го поставя на първо място в класацията по този показател. Не са включени обаче Нобеловата награда по литература и Нобеловата награда за мир.

След Станфордския университет се подреждат Колумбийският университет, Калифорнийският университет в Бъркли, а Пристънският и Чикагският университет делят четвърта позиция.  Следват Медицинският институт „Хауърд Хюз“, Калифорнийският институт в Санта Барбара и Масачузетският технологичен институт.

В челната десетка не попада университетът в Кембридж, който е дал най-много нобелисти от основаването на наградата през 1901 година. Сред първите десет не фигурира и Харвардският университет, който е четвърти по броя на Нобелови лауреати, които са били на работа в това учебно заведение.

 

Снимка: http://www.stanford.edu/

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата