Тази вечер във Варна представят музикалния спектакъл Титанично

5 август, 2015 11:33 | Денят, Изкуство, Любопитно, Свободно време, Учебни Заведения | Няма коментари

Тази вечер във Варна представят музикалния спектакъл Титанично

Фестивалният и конгресен център – Варна ще бъде домакин на уникално събитие, в което участват Милица Гладнишка, Мишо Йосифов (тромпет), Атанас Попов (барабани) и Борис Таслев (контрабас). Когато потъваш с финес, песен на уста и пояс от лафове, имаш много по-голям шанс да изплуваш с достойнство. Това е есенцията на спектакъла „Титанично“, с който Милица Гладнишка ще гостува във Варна на 5 август от 19.30 часа.

Завладяващ микс от стенд ъп комедия, джаз и ретро мултимедия, спектакълът хвърля закачлив поглед към последните минути на музикантите на борда на „Титаник“. „Те не спират да свирят, за да поддържат духа на хората въпреки трагедията. Всички пасажери, които се борят за живота си, потъват по най-различен начин на фона на лудите аранжименти на пианиста Васил Спасов. Тук се включват и моята банда, и черният хумор, и пищните рокли, които македонският дизайнер Сержан Кръстевски ще ушил за мен“, споделя Милица.

Заедно с Мишо Йосифов (тромпет), Атанас Попов (барабани) и Борис Таслев (контрабас) ще направят и кавъри на хитове като Let Me Entertain You на Роби Уилямс и Rehab на Ейми Уайнхаус. На парчето на британския поп идол посягат, защото „трябва да се забавляваме, дори когато потъваме“, а символиката в избора на алкохолния химн на Уайнхаус е „не трябва да се отказваме от вредните си навици дори в последния момент“.

Идеята за „Титанично“ добива завършен вид миналия октомври, когато Милица става водеща на „Господари на ефира“ заедно със Силвестър Силвестров. Събира се с режисьорката Мария Моева и сценаристката Петя Русева и им сервира плана си за „пищен, красив, наситен с музика“ спектакъл. След кратък брейнсторминг раждат концепцията с аромат на суинг и оптимизъм сред вълните на океана. Усещането за празник ще завладее зрителите още с влизането им във фоайето на комплекса

„Програмата на спектакъла ще е под формата на вестник с абсурдни статии. Много цветно искам да стане, отдавна мечтая да направя такова събитие, което да повдигне духа на хората. Ще слизам сред тях и ще им говоря, близкият контакт с публиката ми е много важен“, обяснява Милица. На сцената тя ще смени четири тоалета, последният от които ще осигури и осветлението в залата. Платът на роклята е поръчан от Франция и е изтъкан от оптични нишки, които ще накарат актрисата да грейне с приглушена синкава светлина, досущ като океанска медуза.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата