Теленор организира конкурс за млади хора на тема „Знание за всички“

6 август, 2015 10:57 | Денят, Технологии | Няма коментари

Теленор организира конкурс за млади хора на тема „Знание за всички“

Теленор дава начало на традиционния си младежки конкурс, победителите от който ще представят страната ни на международния семинар Telenor Youth Forum през декември в Осло.
Тази година темата на конкурса е „Знание за всички“ и в него могат да се включат активни млади хора от цялата страна на възраст между 18 и 28 години, които владеят английски език писмено и говоримо, умеят да представят своите идеи и да разказват истории. Кандидатите трябва да подготвят авторско есе в отговор на един от трите въпроса на конкурса. В своето есе, те могат да развият идея, да разкажат лична история или да опишат своята представа за ролята на дигиталните технологии за осигуряване на знание за всички.
Участниците трябва да качат своя актуална автобиография и есе на специална онлайн-платформа в срок до 21 септември 2015 г. Избраните 10 полуфиналисти ще бъдат поканени да представят своите идеи пред жури от представители на Теленор, Junior Achievement България и експерти от консултантската фирма denkstatt, като по време на срещата ще бъдат заснети кратки видеоклипове с всеки от участниците. До последния етап на конкурса ще достигнат 4 финалисти, които ще бъдат оценени от международно жури от представители на висшия мениджмънт на Теленор Груп и партньори на компанията. През първата седмица на ноември ще бъдат обявени имената на двамата победители, които ще представят България на Telenor Youth Forum 2015.
Форумът ще се проведе в периода 8 – 11 декември в Осло като Теленор ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. Те ще имат възможност да се запознаят с още 24 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи за позитивна промяна в обществото и да получат напътствия от международни експерти в различни области. Програмата предвижда и много забавления, сред които присъствие на концерта по повод Нобеловата награда за мир, редом с редица известни личности.
Глобалната инициатива Telenor Youth Forum се провежда за трета поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как дигиталните технологии насърчават позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Теленор Груп с Центъра на Нобеловата награда за мир.
“Вярваме, че младежите, които растат във времена на дигитална свързаност, имат неповторимия шанс да представят своята визия и съвети как да изградим по-добро дигитално бъдеще за всички нас. В рамките на Telenor Youth Forum събираме млади хора от Европа и Азия, за да споделят мненията и вижданията си за предизвикателствата и ползите от все по-свързания ни свят. Нямаме търпение да посрещнем участниците от всички 13 държави, в които оперираме, на пълния с активности младежки форум в периода на връчване на Нобеловата награда за мир в Осло през декември.“, заяви Катя Нордгард, изпълнителен вицепрезидент и директор „Корпоративна политика“ на Теленор Груп.

Подробна информация за конкурса на Теленор е публикувана на http://www.telenor.bg/bg/telenor-youth-summit-2015.
Теленор е водеща телекомуникационна компания с 3,8 милиона активни потребители в България. Към края на юни 2015 г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,50% от територията на страната, а UMTS мрежата на Теленор покрива 99,87% от населението на страната. До 4 ноември 2014 г. компанията работи на българския пазар под марката GLOBUL, а от 1 август 2013 г. е част от международната Теленор Груп, която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има над 189 милиона абонати.

Теленор
Отдел „Връзки с обществеността”
+359 898 400 193, 195, +359 895 400 191, 196
pr@telenor.bg
Telenor България
TelenorBG
http://www.telenor.bg

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата