Ученици ще представят България на европейското първенство по колоездене

4 август, 2015 10:06 | Здраве, Свободно време | Няма коментари

Ученици ще представят България на европейското първенство по колоездене

СОУ „Саво Ц. Савов“ ще представи България на европейското първенство по приложно колоездене

На 30-ти юли т.г. приключи лагер-сборът в гр. Берковица за определяне на националния състав на България за участие в Европейския шампионат по приложно колоездене. На базата на този лагер-сбор от разширения състав от 8 деца от страната се избират четири деца – 2 момчета и 2 момичета и Мария Калинова и Кристиян Пеев са част от тях.

Мария и Кристиян са ученици от СОУ „Саво Ц. Савов”, гр. Пирдоп и влизат в националния отбор по приложно колоездене, който ще представи България на европейското първенство. Първенството ще се проведе от 4-ти до 7-ми септември във Виена, Австрия.

Пред „Средногорие медиа“ младите колоездачи споделиха:

Мария Калинова: Аз съм много щастлива, за това че съм влязла в националния отбор. Трудихме се и двамата също и предполагам че и той е щастлив. Трудно е понякога, когато решаваме листовки, защото има някои въпроси които малко повече ни затрудняват, има и някои въпроси които са и по-лесни и ги разбираме, но така упорито се учи и трябва да се кара също много.

Кристиян Пеев: Много се радвам, че ще отида в Австрия. Подготовката за там беше много тежка, на лагера се изморявахме много, карахме по 2-3 часа на ден и просто беше много трудно, но си струваше цялото учене, каране, много съм радостен. За там също много ще уча и ще гледаме да вземем една от трите купи. На мен по трудни са ми листовките, с карането се справям.

Поздравления и за треньора на децата г-жа Даниела Ганчева! Желаем успех!

/Източнк: http://www.riobg.com/

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата