SmartHalo защитава всеки велисопед от крадци

26 август, 2015 11:12 | Денят, Технологии | Няма коментари

SmartHalo защитава всеки велисопед от крадци

SmartHalo се прикрепва на кормилото на всеки нормален велосипед. След като се свърже с вашия смартфон действа като визуална навигация, пълна с информация за завой и опасности.

Вече има няколко начина, по които можете да използвате вашия смартфон, за да навигирате пътуване си с мотоциклети и велосипеди, но те най-често се състоят от проверка за слушалки или скоростомер. Това, което SmartHalo прави, е да подава светлинни сигнали, както и информация по Bluetooth црез вашият телефон. Устройството подава цветови сигнали за завиване наляво или надясно. Просто задайте вашата дестинация в свързаното приложение в телефона и SmartHalo ще ви заведе до там.

Ако пътувате в грешната посока, вие ще видите червена светлина на устройството. Друга особеност за информиране със светлина е, когато получите телефонно обаждане.

В допълнение устройството също предоставя статистически данни за колоезденето, включително изминатото разстояние, средна скорост и изгорени калории.

По всяко време, когато сте далеч от вашия SmartHalo инсталиран за велосипеда ви, вие можете да следите местоположението му на картата чрез приложението.  Включва и аларма в случай че крадци се опитват да го премахнат. SmartHalo също е устойчив на атмосферни условия.

И накрая, устройството открива също и свечеряване, и включва автоматично предният фар. И когато спреш, светлината се изключва сама. С всички тези екстри, изглежда като да хаби много енергия и да се налага често презареждане, но създателите на SmartHalo твърдят, че батерията му издържа до три седмици.

SmartHalo се продава за $ 149 занапред, а сега е на разположение за $ 99 за първите бройки чрез Kickstarter кампания, където продажбите вече са достигнали $39 000-50,000 . Ако се регистрирате, за покупка ще получите устройството до май 2016.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата