„Бъди грамотен“ се проведе и в българското училище в Лайден

28 септември, 2015 17:09 | Бъди грамотен, Денят, Любопитно | Няма коментари

„Бъди грамотен“ се проведе и в българското училище в Лайден

В Българското училище „Св. св.Кирил и Методий“ в Лайден, Нидерландия, се проведе състезание по български език, което е част от кампанията „Бъди грамотен“ на Образователния портал „Академика“.

В събота, 26.09.2015 г., учениците от 2., 3., 4., 5. и 6. клас провериха знанията си по български език, като решаваха езикови тестове, специално доставени от България и осигурени от Образователния портал „Академика“.

За децата беше много интересно и забавно да проверят езиковата си култура и степента на усвояване на български език. Радостен е фактът, че доста от учениците се справиха много добре с теста, като се има предвид, че всички деца са билингви – всяко от тях учи и използва активно още един език. Победителите получиха награди – шапки и детски книги, подарък от „Академика“.

Тази година инициативата „Бъди грамотен“ в българското училище в Лайден съвпадна с Европейския ден на езиците, който се отбелязва всяка година в страните от Европейския съюз под патронажа на Европейската комисия.

Събитието е част от популярната вече кампания „Бъди грамотен“, която Образователният портал „Академика“ реализира от 2009 г. В нея са участвали близо 35 000 души от цялата страна и чужбина.

Ариета Семерджиева

Училищен ръководител
Българско училище „Св.Св.Кирил и Методий“
в Лайден, Нидерландия

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата