Откриха учебната година в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив

2 септември, 2015 14:03 | Висше образование, Денят, Учебни Заведения | Няма коментари

На 1 септември 2015 г. в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив се откри новата учебна 2015/2016 година. Висшето духовно училище посрещна втория си випуск студенти, който тази година наброява тридесет и пет души, половината от които жени.

От 8:00 часа беше отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията.
От 8:30 часа започнаха учебните занятия на студентите задочно обучение.

От една година възстановената Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” обучава студенти по Православно богословие в редовна и задочна форма на обучение. Курсът е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент е поставен върху богослужебната подготовка на учащите се, библейската и патристична култура, изучаването на класическите езици и върху догматическото и нравственото богословие.

Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.

За Академията
Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата