НУ „Неделя Петкова“ в Сопот е част от Eвропейската седмицата на грамотността 2015  

7 септември, 2015 10:38 | Бъди грамотен | Няма коментари

НУ „Неделя Петкова“ в Сопот е част от  Eвропейската седмицата на грамотността 2015   

„Прозорец към света“ (Window to the world) е мотото на събитието в НУ „Неделя Петкова“-Сопот, с което училището участва в Европейската седмицата на грамотността 2015 (7-17 септември). Целта е да  повиши информираността по проблема за ниското ниво на грамотност, наблюдавано в цяла Европа  и да  се предприемат действия. В последния ден следва официална заключителна церемония в Брюксел и обявяване на победителите в предварително регламентираното състезание.

Тържественото откриване на новата учебна 2015/2016 година стартира с благотворителна акция „Подари книга за училищната библиотека“. Ученици, родители и учители имат възможност да напишат цитати от любими книги и да ги споделят в специална кутия, която ще се разгърне в литературна стена. Дните до 17 септември изцяло ще бъдат подчинени на Седмицата на грамотността 2015, в която се предвиждат срещи със съвременни детски автори, библиотекари и финален маратон на четенето. Събитието ще насърчи учениците да четат, рецитират, илюстрират, споделят впечатления от любима книга и любими литературни герои. В конкурса „Моят читателски дневник“ учениците по интересен начин представят своите любими книги и литературни герои. Победителите ги очакват награди.

Добър старт за мотивирани и активни читатели, които през цялата учебна година заедно със своите приятели, родители, учители ще разкриват една друга страна на книгата-прозорец към света.

За повече информация: http://www.literacyweek.eu/activiteiten

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата