Първият двулицев прозрачен дисплей вече е реалност

9 септември, 2015 10:11 | Денят, Технологии | Няма коментари

Технологиите за прозрачни дисплей стават доста популярни. Въпреки това до този момент прозрачни дисплеи са били използвани само едностранно. TransWall е прозрачен дисплей, който може да се използва и от двете страни , за да могат хората да да имат едновремен достъп до информация от дисплея.

Transwall е напълно прозрачен сензорен екран, позволяващ на двама души от противоположни страни да взаимодействат помежду си чрез докосване на екрана, което от своя страна произвежда аудио ефект и допир ефект. Екип от изследователи от Института за наука и технологии в Корея (KAIST) са разработили този прозрачен тактилен екран.

Той се състои от два листа плексиглас, които могат да приложат холографска картина. Инфрачервени сензори, поставени под екран,а засичат движението на пръстите, докато високоговорителите произвеждат звук.

Според екипа на KAIST този екран може да има много потенциални приложения: за училища, видео игри в увеселителни паркове, интерактивен музей – тип Kiosks или дори в болници, кэдето хората под карантина ще могат да си взаимодействат със своите семейства или настойници.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата