Спортното училище в Сливен започна новата учебна година

2 септември, 2015 13:50 | Денят, Средно образование, Учебни Заведения | Няма коментари

Спортното училище в Сливен започна новата учебна година

На откриването на учебната година в Спортното училище присъства Станка Златева, съобщават от Община Сливен. Тържеството започна с тържествена церемония и издигане на националния флаг. Знамето беше прието от Тържествен строй. Гост на празника беше и кметът Кольо Милев, който поздрави учениците. „Много нови победи и завоювани медали, които да радват вас самите, треньорите и тези, които ви подкрепят”, пожела той. По думите му, учебното заведение е средище за подготовка на шампиони и община Сливен ще продължи да съдейства децата да получат качествена подготовка.

В училището учат 290 ученици, а за първа година има прием на три паралелки – 6, 7 и 8 клас по седем вида спорт. Децата тренират – акробатика, лека атлетика, футбол, борба, вдигане на тежести, джудо и самбо.

Вчера за пръв път прага на училището прекрачиха 66 млади спортисти, които ще развиват уменията си тук и надявам се ще дадат нови поводи за гордост на педагогическия и треньорския колективи, посочи в приветствието си Наташа Иванова – директор на СУ „Димитър Рохов”.

Други гости бяха областният управител Димитър Сяров, Бисерка Михалева – началник на РИО Сливен, Ради Добрев – председател на училищното настоятелство и др. /Снимки: Община Сливен/

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата