Трио „МАНДИЛИ“ идват в Бъгария за първи път (видео)

21 септември, 2015 10:39 | Денят, Изкуство, Любопитно, Свободно време, Учебни Заведения | Няма коментари

Трио „МАНДИЛИ“ идват в Бъгария за първи път (видео)

Уникалният вокален ансамбъл ТРИО „МАНДИЛИ“ от Грузия за пръв път идват в България! Татия Мгеладзе, Шорена Цискараули и Ана Чинчараули – три девойки, които печелят симпатии и покоряват сърцата още от пръв поглед, още с първите звуци на вдъхновеното си пеене. Три неразделни приятелки с великолепни гласове, с чисти и открити сърца и с безкрайна любов към музиката.

Песенна наслада от върховете на Кавказ! Чиста, като най-бистрата изворна вода, бликаща изпод билото на планината.

Незамърсено с духа на комерсиализма автентично народно песенно творчество, изпълнено с безкрайно себеотдаване и неподправена емоция от трите прекрасни дъщери на Кавказ. Православна Грузия праща на своята отвъдморска сестра зов за обич и единство!1647829_1061126__777

Двата концерта минават под мотото: „Мост през Черно море“. Страните ни имат много общо и в исторически, и в духовен аспект, като характери, като чувствителност. Песните на Грузия по емоционална заразителност и могъщ енергетичен заряд с нищо не отстъпват на феноменалните грузински танци, за които българите имат най-непосредствени впечатления от триумфалните ежегодни гастроли на ансамбъл „Сухишвили“, наричан „Осмото чудо на света“…

ИНТЕРНЕТ-СЕНЗАЦИЯТА от края на миналата година ТРИО „МАНДИЛИ“ се прочу в целия свят с изпълнението си на старинната песен от Кавказ „Апарека“, която само два дни след появяването си събра стотици хиляди прослушвания в най-големия сайт за видео-обмен YouTube. „Апарека“ – поетична притча за момъка Апарека и „равноцветната“ му приятелка, с която прекарват усамотени нощта, – според повелята на древния обичай – без да се докоснат, в сладки разговори и мечти, за да се разделят на сутринта завинаги… И да останат завинаги заедно в спомена.

1647907_1061145__777_2Още няма година от появата на видеото им, а неизвестните преди това студентки вече изнасят концерти по света, поели пътя на славата. Брюксел – Белгия, Киев-Украйна, Люблин-Полша… ето някои от етапите, чертаещи измеренията на успеха. А съвсем скоро – София и Пловдив! Във Фейсбук има вече и български групи от техни почитатели. Радваме се, че ще можем да ги ощастливим съвсем скоро!

Ето само няколко от хилядите отзиви от цял свят под техните клипове:

„- Чух тези чудесни момичета и обикнах грузинския народ!“

„ – Нямям никаква представа, за какво се пее в тази песен, обаче ми се иска да плача от възторг…“

„- Every morning I start my day with this song. Great performance. – Всяка сутрин почвам деня си с „Апарека“. Страхотно изпълнение. Готов съм да я слушам безкрайно….“

„- Какви сладкишчета са тези момичета!..“

Дъщерите на Кавказ пеят за братска православна България.

Концертите в София и Пловдив ще са със СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ, на великата българска певица ЯНКА РУПКИНА, неизменна лидерка на прочутото в цял свят Трио Българка, любимката на безсмъртния член на THE BEATLES Джордж Харисън, която има и общ продуцент с легендарната ливърпулска четворка в лицето на Джо Бойд, която прави общи записи с величия, като Принс, Кейт Буш, и други.

Янка Рупкина ще пее заедно с Трио „Мандили“ на първите им изяви на българска сцена, оценявайки големия потенциал и изключителните дарби на чаровните грузинки, още недостатъчно известни у нас. Доверете се на разкошните им гласове, за да ви отведат в приказната страна на древни предания, митове и вълшебство.

Янка Рупкина през дългата си звездна кариера никога не е пяла на една сцена с кого да е – винаги внимателно и придирчиво е подбирала партньорите си… Едно от най-плодотворните си сценични партньорства г-жа Рупкина има с дивата на българската естрада Лили Иванова… И ето, сега г-жа Рупкина избра да подкрепи с участието си и с огромния си авторитет три съвсем млади грузински певици, едната от които дори няма навършено пълнолетие. Символично предаване на щафетата към върховете на славата от едно поколение на друго.

Песните ще са съпроводени с клипове и със субтитри на българския превод на текстовете върху екран, ще участват местни танцьори от София и Пловдив.

Концертите са:
– на 24 септември в София, аула „Максима, в УНСС
– на 25 септември в Пловдив, Лятно кино „ОРФЕЙ“

/Източник: ticketpro.bg/Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата