Три поколения с награди от „Бъди грамотен“

8 септември, 2015 14:55 | Бъди грамотен | Няма коментари

Три поколения с награди от „Бъди грамотен“

Три поколения от едно семейство получиха награди от организаторите на кампанията „Бъди грамотен“. Баба, родители и дете решиха правописни тестове без грешка.

Стотици жители и гости на София се включиха в проявата пред Народния театър, където за тях имаше с тестове с правописни задачи, награди за справилите се без грешка и консултации по български език за колебаещите се.

Сред първите участници бяха възпитаниците на Арт клуб „Рояна“, които се представиха отлично и получиха награди. Малчуганите бяха от начален етап и показаха, че освен да рисуват, умеят и да пишат правилно.

Група студенти по право също се справиха без грешка. В тестовете на открито участваха двама македонци, които имаха по една грешка, както и една българка от Молдова.

Голям интерес предизвика проявата в парка и сред многобройните преминаващи чуждестранни туристи.

Поредната проява от инициативата „Бъди грамотен“ беше посветена на Международния ден на грамотността. Тази година проявата е включена в Европейската седмица на грамотността. Заедно с „Бъди грамотен“ в международната инициатива участват още 7 събития от България.

Популярната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Образователния портал Академика от 2009 г. В нея са се включили близо 35 000 души от цялата страна. В специална категория в портала може да се проследи пълната история на инициативата. Нейната Фейсбук страница ежедневно предлага правописни казуси на своите 60 000 приятели.

Проявата пред Народния театър се реализира с подкрепата на “Риск Инженеринг” АД.

@ELINET_EU
#literacyweek2015

 

 

risk logo

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата