Богдан Николов: „Лозенец“ е район с голям потенциал

28 октомври, 2015 23:03 | Гост, Денят | Няма коментари

Богдан Николов: „Лозенец“ е район с голям потенциал

Богдан Николов е кандидат за кмет на столичния район „Лозенец“, издигнат от Реформаторския блок. На първия тур на местните избори се класира за балотаж. Роден е на 27 декември 1969 г. с София. Завършва английската гимназия в столицата, след това – през 1996 г. строително инженерство във Виена, а през 1999 г. МИО в УНСС.

Владее 5 езика. Работил е като търговско аташе в посолствата ни във Виена и Берлин, след което е бил изпълнителен директор на Интерпред и оперативен директор на АДИС. Работи самостоятелно с чуждестранни инвеститори от 2007 година. Автор е на книгата “Управление на предприятието – Технологията на бизнеса”, а от 2015 година води и видео-блога “Верижна ре(д)акция“.

 

– Г-н Николов, как ще коментирате успеха, който постигнахте в изборите на 25-и октомври?

– Това, че се класирах за балотаж, наистина е успех. Давам си сметка, че той е резултат от сериозните усилия на целия ни екип. С колегите от ДСБ и от Реформаторския блок работихме активно, проведохме изцяло позитивна кампания. На хората им е писнало по време на избори кандидатите да се заливат взаимно с обиди и компромати. Ние подходихме конструктивно, казахме какво предлагаме, срещнахме се на живо с много хора. Точно затова ни повярваха и съм сигурен, че на втория тур ще получим още по-голяма подкрепа.

– Какво най-много искат хората, за какво Ви говориха на срещите?

– Най-много искат промяна. А това е основното, което предлагаме. Необходимо е всяка администрация – и общинската, и държавната, да се обърне с лице към хората. Да ги чува и да следва техните приоритети, а не да измисля свои собствени. Нашата визия за район „Лозенец“ е съставена изцяло на базата на обективни данни и проучвания за възможностите за развитие. Наясно сме с всички нерешени въпроси – от уличното осветление до липсата на паркоместа. За всеки проблем предлагаме решения и се надявам гражданите да продължат да бъдат активни и занапред. Само така ще се получи диалог. А диалогът с гражданите е залог да успеха на всяко управление. „Лозенец“ е район с голям потенциал и той трябва да бъде реализиран.

– Какво Ви привлече към политиката?

– Аз съм активен човек и смятам, че всеки е длъжен да поема ангажименти от обществен интерес. Към политиката ме води убеждението, че промяната няма да настъпи, ако всички стоим безучастни, оплакваме се и чакаме някой друг да свърши работата вместо нас. Подобни нагласи водят само и единствено до застой.

– Ако аз съм Ваш избирател, как ще ме убедите да гласувам за Вас?

– Само ще Ви кажа „Искаме промяна“. Искаме я по отношение на работата на администрацията, както и по отношение на процента средства, определени за промяна на средата в непосредствена близост до хората (намалявайки процента, влаган в транзитните за квартала пътища). Ако и Вие искате промяната, ако идеята ви как да бъде постигната тя, е основана на реалностите и на визията за обективно постижимото, ще гласувате за мен.

 

Въпросите зададе: Евелина Гечева

Снимка: Архив

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата