Българското училище в Лондон чества деня на будителите

23 октомври, 2015 13:29 | Учебни Заведения | Няма коментари

Българското училище в Лондон чества деня на будителите

В чест на Деня на Народните будители на 1 ноември 2015 г. (неделя) от 15.00 до 17.00 часа в салоните на Българското посолство в Лондон, Великобритания, ще се проведе тържествено честване на празника.

Това съобщи Снежина Мечева, директор на Българското училище към посолството на България в Лондон.

Гост на събитието ще бъде НВП митрополит Антоний, митрополит за Централна и Западна Европа и НП посланикът на България във Великобритания – г-н Константин Димитров. Двамата почетни гости ще открият тържеството и концерта, който ученици от Българското училище към Посолството на България в Лондон и ученици от училище „Звънче” в графство Съри ще изнесат по случай големия празник. Мероприятието е по инициатива на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).
Ден преди 1 ноември – на 31 октомври 2015 г. от 11.00 до 14.00 часа в Българското училище към Посолството на България в Лондон ще се проведе съпътстващо мероприятие: творческа работилница, в която част от нашите ученици под ръководството на д-р Адриана Любенова, иконограф, ще рисуват икони на българските Свети будители – Кирил и Методий, Иван Рилски, Паисий.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата