Димитър Божилов: Вярвам, че усилията ни ще бъдат увенчани с успех

29 октомври, 2015 17:40 | Денят | Няма коментари

Димитър Божилов: Вярвам, че усилията ни ще бъдат увенчани с успех

Димитър Божилов е кандидат за кмет на район „Триадица“ в София, издигнат от коалиция „Реформаторски блок – София“. Роден е на Петровден, 1985 г. Дипломиран юрист от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен състезател по плуване, участник в редица граждански инициативи, владее и ползва три европейски езика. На първи тур на местните избори се класира за балотаж на 1-ви ноември 2015 г.

– Господин Божилов, какво мислите за резултатите от първия тур на изборите?

– На първо място – намирам ги за очаквани и обясними. Избирателите в район Триадица традиционно предпочитат партиите от десния спектър на политическата палитра. Обстоятелството, че отиваме на втори тур, бе целен резултат и представлява битка, за която се готвехме от самото начало на изборния процес. На второ място, бих искал да благодаря на всички, които подкрепиха мен, нашите кандидати за общински съветници, както и кандидатурата ни за кмет на София – професор Вили Лилков. Не на последно място, мисля, че е необходимо да акцентирам на факта, че Реформаторският блок е втора политическа сила в местното самоуправление на нашата столица – успех, на който можем да се радваме основно заради неимоверните усилия и експертиза на изборните щабове по места.

– Какво очаквате от втория тур – имате ли някакви прогнози?

– Като за начало, водим интензивна информационна кампания относно предстоящия изборен ден в неделя. Силно вярвам, че ще съумеем да стопим разликата в броя на гласовете и да спечелим битката за „Триадица“. Преди осем години загубихме балотажа със 101 гласа и сега сме силно мотивирани да победим! Ще положим максимални усилия да повторим резултата си от първия тур, както и да привлечем допълнителна подкрепа от гласоподавателите, които не харесват настоящия модел на управление в района. Имам силно развита интуиция и нещо ме кара да вярвам, че усилията ни ще бъдат увенчани с успех!

– Как смятате, че ще се справите със задачите си като районен кмет в началото на мандата Ви?

– Вижте, самият аз съм практикуващ юрист – работя както в сферата на частния бизнес, така и в областта на публичното право. Опитът, който кариерата ми даде, ме научи как да съобразявам действията си с действащата нормативна рамка, която трябва да се прилага еднакво от всички. Наред с това, разполагам с екип от експерти и професионалисти, които биха могли да ми бъдат от помощ в материи, с които няма как да съм запознат. Всички тези фактори ми дават увереност и съм убеден, че както в началото, така и по време на мандата си, ще мога да бъда достижим и човечен ръководител на една администрация, която да служи на гражданите, а не да ги укорява и гълчи.

– Има ли нещо, което искате да кажете на избирателите преди втория тур в неделя?

– Считам, че за първи път от години насам имаме възможността да открием нови хоризонти пред развитието на „Триадица“ – да повишим качеството и нивото на достъп до услугите, предлагани от районната администрация, да се заемем отговорно с проблемите на инфраструктурата ни, да започнем нов тип обществен дебат – истински и конструктивен, а не празни думи по страници, които никой не чете. Вярвам, че районът ни има неподозиран капацитет и той се крие най-вече в неговите граждани. Комуникацията между районната управа и жителите в „Триадица“ ще превърне в крайъгълен камък на така необходимата промяна – първи стъпки към качественото изменение на начина ни на живот.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата