„Малките готвачи на Студентски“ предпочитат плодове и зеленчуци

21 октомври, 2015 09:12 | Денят | Няма коментари

По случай Международният ден на готвача, район „Студентски“ в София, организира уникален празник: „Малките готвачи на Студентски“. Инициативата е част от политиката, която районната администрация води в подкрепа на здравословния начин на живот. С оглед на последните проучвания и статистики, показващи силно затлъстяване сред младото население, събитие с обучителна цел, с фокус – здравословното хранене е изключително полезно за децата.

Чрез забавна, интерактивна и запомняща се готварска работилница, построена и посветена около седемте цвята на здравословната храна (по идеята на Джейми Оливър за за това как да се представят непознати за децата зеленчуци и плодове), майстор-готвачите обучаваха малките готвачи. След обучителния модул последва състезание. Децата бяха разделени по отбори и е съревновават за титлата „Малките готвачи на Студентски“.
Жури от известни професионалисти избера победителите. Събитието се проведе на 20.10.2015г. в 16:00ч. в аулата на 55-то СОУ „Петко Каравелов“, район „Студентски“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата