Нова трогателна и забавна история от автора на „Човек на име Уве”

17 октомври, 2015 23:06 | PR сфера, Денят, Книги | Няма коментари

Нова трогателна и забавна история от автора на „Човек на име Уве”

Новият роман на шведския писател, автора на – „Човек на име Уве”, е вече на български език от издателство „Сиела”. „Баба праща поздрави и се извинява” е трогателна, сърдечна и много забавна история за една ексцентрична баба, която е най-добрият приятел на 7-годишната си внучка. Книгата е в духа на „Човек на име Уве”, обичана от хиляди читатели по света, бестселър номер едно в Швеция и публикувана на повече от 25 езика.

Original_Portrett_Fredrik_BackmanБакман, обявен за най-успешен автор в родината си за 2013 г., непретенциозно разказва истините за живота и смъртта, и за едно от най-важните човешки права – правото да бъдеш различен. Седемгодишната Елса е различна. Баба й е на 77 и е луда. Тя умее като никой друг да погажда гадни шегички на съседите, да се конфронтира с полицията, да се надсмива над всякаквите модерни правила за поведение в обществото, обобщавайки ги като „шибани политически коректни”. Но освен това е най-добрата – и единствена – приятелка на Елса. И ѝ разказва приказки, които откъсват момичето от реалността. Защото, както казва авторът: „Всички седемгодишни заслужават да имат супергерои. И който не е съгласен, всъщност е пълен глупак.”
Освен луда, баба е много болна. Предусещайки края на приказките, тя изпраща Елса на лов за писма. В тях баба моли за прошка хората, с които не се е отнесла добре. Ловът се превръща в най-голямото приключение на момичето, след като я отвежда в блок, пълен с пияници, чудовища, бойни кучета и най-обикновени вещици. Но я отвежда също така до истината за една баба, която не прилича на никоя друга.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата