Поклонението пред проф. Тодор Петев е на 18-и октомври

16 октомври, 2015 20:52 | Денят | Няма коментари

В неделя, 18-и октомври 2015 г., от 14,00 часа в църквата „Света София” в София е поклонението пред проф. д-р Тодор Петев. Той почина на 15-и октомври.

Проф. Петев беше ръководител и основател на катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масова комуникация и декан на ФЖМК (1993 – 1995 г.).

Проф. д-р Тодор Петев е виден български социолог и изследовател на масовите комуникации, дългогодишен преподавател във ФЖМК –СУ, учител на поколения журналисти и специалисти по връзки с обществеността. Оставя след себе си забележителни постижения в науката, сред които са книгите му „Масовото общуване и личността” (1984), “Комуникация и социална промяна” (2001), “Теории за масовата комуникация“ (2004), „Комуникационната спирала – трансформации и конфликти“ (2009) и др.

Има научни публикации във Франция, Румъния, САЩ и Чехия, специализирал в Полша и САЩ – Фулбрайт, изнасял е лекции по връзки с обществеността в редица чужди университети. Носител е на отличия на ЮНЕСКО, ИПРА, БДВО и Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Носител на наградата “PR легенда” от втория PR фестивал, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността и асоциацията на имиджмейкърите “Имагинес” (2008 г.)

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата