Разтърсващата история на Арън Ралстън в „127 часа: Между живота и скалите“

15 октомври, 2015 11:01 | PR сфера, Денят, Книги | Няма коментари

„Човек никога не открива истинските си граници, докато не стигне твърде далеч.“

Представяме ви новото си заглавие „127 часа: Между живота и скалите“ – разтърсващата история на Арън Ралстън – човека, който преживя пет дни, заклещен между скалите с оскъдно количество храна и вода.
27-годишният Арън Ралстън е опитен катерач, пристрастен към разредения въздух, предизвикателните солови изкачвания и девствената красота на планината.

Десетки пъти само късметът го е спасявал в рисковите ситуации, които за него са рутина. Но в един съботен ден на 27 април 2003 г., докато се спуска между тесните стени на каньона Блу Джон, една скала се разклаща и Арън полита надолу. Само за няколко секунди катерачът попада в най-страховития капан на живота си: дясната му ръка остава заклещена.
Водата е оскъдна, храната – още повече, дрехите не топлят в нощния хлад, никой не знае къде се намира, а мястото е рядко посещавано. Ще минат дни, преди издирването да започне. И всеки опит за измъкване премества само стрелките на часовника, но не и чудовищната скала. На Арън му остава само едно – да отреже ръката, която го държи в плен.
Какво дава сили на човек да преодолее невъзможните обстоятелства? Дали целият ни живот ни води към едно определено място, което или ще ни даде безценен урок, или ще ни убие?
Арън Ралстън се превръща във вдъхновение за мнозина не заради безразсъдните си подвизи преди инцидента, а заради жаждата за живот, която го провежда по ръба на невъзможното и го води до избавление. Той печели най-страшната борба – тази със собственото си съзнание.
За автора:
baiАрън Ралстън е страстен планинар и катерач, който се отказва от кариерата на машинен инженер, за да се премести в Аспен, където работи в магазин за планинарска екипировка, а свободното си време посвещава на катеренето и ските. Въпреки че става известен със злочестия си инцидент, вследствие на който е приклещен между скалите в продължение на пет дни, Ралстън има завидни постижения в планинарството. Проектът му за зимно солово изкачване на 59-те четирихилядника на Колорадо завършва през 2005 г.

 

„Ралстън е отдаден човек, който е прекарал живота си в преследване на своята страст. Силата на духа му по време на този ужасен инцидент е впечатляваща и може да ни научи много за надеждата, когато сме изправени пред тежки обстоятелства.“
„Дейли Телеграф“

„Тази книга носи атмосферата на психологически трилър.“
„Мейл он Сънди“

„Ралстън превъзходно улавя духа на природната красота, а описанието на бедственото му положение е покоряващо – представете си „Докосване до пустотата“, режисирано от Тарантино.“
„Ню Стейтсмен“

„Историята на Ралстън е зловеща и същевременно вдъхновяваща.“
„Дейли Нюз“

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата