Ръчни машини за еспресо кафе завладяват пазара (Видео)

16 октомври, 2015 08:00 | PR сфера, Денят, Технологии | Няма коментари

Ръчни машини за еспресо кафе завладяват пазара (Видео)

Handpresso е френски производител на преносими машини за еспресо. Основана във Фонтенбло през 2006 г. от Henrik Nielsen като част от Nielsen Innovation. Handpresso е първата в света преносима еспресо машина, която се продава в 25 страни.

През 2008 година, Handpresso спечели 7 международни награди за дизайн, включително IF Product Design Award и Formland Design Award. През 2012 г. компанията стартира Handpresso Auto – еспресо машина за колата. През 2013 г. Handpresso Wild Hybrid бе присъдена към Gear на National Geographic за изобретение на годината.
Handpresso работи чрез изпомпване до 16 бара налягане, подобно е на велосипедна помпа. Топла вода след това се добавя от чайник или термо кана, около 50 мл , вмъква се и и смляно кафе с натискането на един бутон готовото кафе изтича в чашата. По време на инфузията налягането стига до 11-8 бара. Температурата на водата е много важна за крайния резултат. Ако се използва прясно преварена вода от кана, температурата на водата трябва да е около 95 °, когато тя достигне контакт с кафето. Handpresso са подали заявления за няколко международни патента. Handpresso  има различни разновидности, които можете да видите в сайта на компанията http://www.handpresso.com


Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата