Съществуват планети, подобни на Земята (Видео)

21 октомври, 2015 09:07 | Денят, Технологии | Няма коментари

Съществуват планети, подобни на Земята (Видео)

Планети, подобни на Земята, вече би трябвало да същесвуват, казват от НАСА.  Според ново проучване, наблюдаващо развитието на Вселената, когато нашата Слънчева система се е родила преди 4,6 милиарда години, само осем процента от планетите, които някога ще се образуват във вселената, приличат на нашата Земя. По-голямата част от тези планети – 92 процента предстои да се родят скоро.

Тази информация се основава на оценка на събраните данни от космическия телескоп Хъбъл. „В сравнение с всички планети, типът на нашата Земята е първи по рода си“, заяви авторът на изследването Peter Behroozi. Данните показват, че Вселената създава звезди с по-бавни темпове от преди. Днес, раждането на звезда се случва на много по-бавен темп от много отдавна, но има толкова много газ, че Вселената ще продължи да създава звезди и планети за много дълго време.

8x10.ai

Безброй планети, подобни на Земята, ще се родят през следващите трилион години в развиваща се вселена. Credits: NASA, ESA, and G. Bacon (STScI)

„Има достатъчно материал след Големия взрив за произвеждане на още повече планети в бъдеще, в Млечния път и отвъд“, добави ко-следовател Molly Peeples of STScI. Изследователите казват, че бъдещите Земи, е по-възможно да се появят във гигантски галактични купове и галактики-джуджета. Резултатите от проучването за новите планети Земя, ще се обявят на 20 октомври на Кралското астрономическо общество. /По материали от NASA, Снимка: Credits: NASA, ESA, and G. Bacon (STScI)/

Във видеото: Осем планети, приличащи на нашата!

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата