Художникът Димитър Маринков представя нови платна на изложбата „EKLEKTUM”

16 октомври, 2015 12:15 | PR сфера, Денят, Изкуство | Няма коментари

Художникът Димитър Маринков представя нови платна на изложбата „EKLEKTUM”

Най-вероятно вече познавате Димитър -израснал е в творческото семейство на една от най-утвърдените дами на българската радиожурналистика Лили Маринкова и драматурга Петър Маринков. От тях Димитър е наследил острата чувствителност и силен вътрешен резонанс към социалното, неговите правила, не-правила и процеси. За разлика от призванието на журналиста обаче, Димитър избира пътя на артиста, изграждайки един свой, по-интересен и фантастичен свят. Хората там не са по-справедливи, нито по-идеални, но живеят в една своя и непозната за зрителя хармония.

chichoХудожникът Димитър Маринков е роден в София през 1977 година. Избира да учи в Колежа за пластични изкуства ,,Николай Райнов‘‘, а следващата логична стъпка е Националната художествена академия, където изучава „Сценография”. Автор е на сценографиите за няколко театрални постановки. Димитър Маринков има четири самостоятелни изложби живопис. За реализацията на идеите си върху платно работи с маслени бои, а отскоро прилага и смесени техники.

В галерия „Червената точка“ Димитър ще представи нови и стари платна, водещо от които е едноименното с изложбата „EKLEKTUM”. Заглавието е авторска интерпретация на термин от древногръцки, а обединяващата творбите идея е тази за „ирационалната интуиция“, както самият автор я определя.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата