Mozilla ще блокира следенето от сайтове

4 ноември, 2015 12:46 | Технологии | Няма коментари

Mozilla ще блокира следенето от сайтове

Новата версия на Mozilla Firefox предлага функции за поверително сърфиране, които не позволяват на сайтовете да следят активността на потребителите. Това дава доста повече свобода на потребителите да сърфират в Интернет без поведението им да бъде записвано.
Версията вече е налична за изтегляне от официалния сайт на Mozilla, както и за обновяване директно чрез браузъра.
Сегашните режими на поверително сърфиране всъщност не са чак толкова сигурни. Те не запазват „бисквитки“ на машината, както и не запаметяват историята на посетените сайтове. Те обаче не могат да блокират опитите на сайтовете да следят активността на потребителя, включително и когато сърфират на няколко страници, пише „Дневник“. Накратко, режимът не спира системите, които анализират потребителската дейност в Интернет, просто намаляват част от данните, които се запазват.
Обновеният Firefox обаче ще предлага доста по-сериозен и стриктен режим. Той ще блокира опитите на сайтовете и рекламните мрежи да проследяват дейността на потребителя, докато той сърфира от сайт на сайт.
Новият режим разполага и с контролен панел, от който потребителят може да избира степента на ограничение на следенето, включително и да я изключи напълно, ако системата „чупи“ даден важен за него сайт, който не работи правилно.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата