Приказка от Юлия Спиридонова разкрива „Каква магия крие се в снега“

14 декември, 2015 13:55 | PR сфера, Денят | Няма коментари

Приказка от Юлия Спиридонова разкрива „Каква магия крие се в снега“

На 11 декември 2015 г. излиза книгата „Каква магия крие се в снега” – продължение на приказката „Бъди ми приятел” от Юлия Спиридонова, отново брилянтно илюстрирана от художника Пенко Гелев.
Преди коледните празници популярната българска детска писателка Юлия Спиридонова ще зарадва малките читатели с вълшебна приказка, вдъхновена от българския фолклор. „Каква магия крие се в снега” е вълнуваща история за верните приятели, за безкрайната мъдрост на природата, за обичта и надеждата.
Книгата е продължение на „Бъди ми приятел” и отново ни среща с краставото жабче, което се отправя на ново приключение.

Както в първата книга, така и в „Каква магия крие се в снега” илюстрациите са дело на художника Пенко Гелев. Те са уловили духа на приказките и допълват прекрасно текста, като обогатят преживяването на малките читатели. Образът на малкото жабче е любим не само на читателите, но и на Юлия: „Щом го видях (точно като в приказките с портрети на принцеси) – край, обикнах краставото жабче завинаги, споделя авторката. В илюстрациите на Пенко има много силно вълшебство! Просто не можеш да се откъснеш от тях (опитах, но не става – продължавам да си ги разглеждам всеки ден вече месеци наред)”.
Приключението от „Бъди ми приятел” продължава с увлекателната история на малкото жабче, която започва така: „Имало някога, много отдавна… или пък не чак толкова отдавна, кой знае, едно жабче. То не било обикновено, а краставо жабче и като всички жаби спяло зимен сън. Тази зима обаче не паднал сняг. Нито една снежинка! Горската вещица събудила жабчето, защото само то можело да се качи на Горната земя и да разбере къде е отишъл снегът.“
Жабчето тръгва на път, за да се срещне отново със змея, с таласъма и неговото съкровище, с благородния стопан и ламята. Освен, че разбира каква магия се крие в снега, жабчето узнава, че всяко нещо на света си има място и роля за равновесието в природата. И че най-важна е обичта, защото имаш ли обич, имаш всичко.
„Каква магия крие се в снега” е приказка за големи и малки, но най-вече е приказка, която големите могат да прочетат на малките.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Юлия Спиридонова е сред най-обичаните детски писатели, носител е на много отличия, като в началото на ноември тази година за книгата „Бъди ми приятел“ тя получи литературната награда „Перото” в категория „Детска литература”.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата