„Тирбул“ ЕАД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2014 година

11 декември, 2015 10:38 | Денят | Няма коментари

„Тирбул“ ЕАД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2014 година

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г. стана „Булгарплюм“ АД, а приза за Завоюване на нови пазари отиде при „АПС Трейдинг“ ООД. Първият носител на наградата за Устойчивост на развитие е „Рожее Ванден Берхе БГ“ ЕАД.

Патрон на събитието за трета поредна година бе Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ бе СИБАНК.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за трета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Класациите обхващат фирми от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

По данни на Националния статистически институт през 2014 г. предприятията в България са изнесли стоки за 43.233 млрд. лв. 42 % от тези 43.233 млрд. лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. спечели фирма „Тирбул“ ЕАД. Радослав Пашанков, търговски мениджър на компанията получи ценния приз от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.

За първи път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Първият носител на приза стана фирма Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД. Мениджърът на компанията Минко Пиндев получи кристалния плакет от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г. отиде при фирма „Булгарплюм“ АД. Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК и Кънтри финансов мениджър на Кей Би Си за България, връчи наградата на Милен Ганзуров, управител на „Булгарплюм“ АД.

А четвъртият голям приз – за Завоюване на нови пазари през 2014 г., бе спечелен от фирма “АПС Трейдинг” ООД. Генералният мениджър на компанията Дочо Стайков получи приза от Димитър Тонев, изпълнителен директор на Застрахователна компания Уника.

Тази година за втори път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма “ВМВ Метал“ ЕООД, постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на металургията. Евгени Дракалийски, търговски директор на компанията, получи наградата от Илиян Райчев, член на Съвета на директорите на Българска агенция за експортно застраховане.
(на снимката) Радослав Пашанков (вдясно), търговски мениджър на „Тирбул“ ЕАД получи Голямата награда „Експортьор на годината“ за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата