И Casio пуска умен часовник

6 януари, 2016 19:08 | Технологии | Няма коментари

И Casio пуска умен часовник

Японският технологичен гигант Casio навлиза на пазара на умни часовници, съобщава онлайн изданието Android Police. Компанията дебютира с новия си модел WSD-F10. Той ще издържа до месец на батерия в монохромен режим. Casio представи умния часовник в началото на изложението CES 2016, което започва днес в Лас Вегас.

Устройството ще използва Android Wear и ще има подсилен корпус, за да издържа на активно спортуване, пише „Дневник“. Дизайнът му също е направен с тази мисъл, като това е часовник  за хора, които не се страхуват от елементите на природата.

Дисплеят е кръгъл, с размер 1.32 инча. Резолюцията е 300х320 пиксела. Операционната система е Android Wear, като към нея са добавени интерфейс и приложения на Casio, включително за следене на здравните показатели, дистанция, навигация (чрез връзка със смартфон) и др. Разбира се, може да се използва и с други приложения. В стандартен режим на работа батерията издържа около ден.

Часовникът отговаря на военния стандарт MIL-STD-810 за издържане на удари и изпускания. Освен това е водоустойчив до 50 метра дълбочина. Продажбите ще започнат през април т.г., като цената ще е 500 долара.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата