За четвърти път BG Careers Fair среща топ работодатели и българи в чужбина

18 февруари, 2016 09:49 | Професия | Няма коментари

За четвърти път BG Careers Fair среща топ работодатели и българи в чужбина

Кариерният форум BG Careers Fair събира за четвърта поредна година топ работодатели и български студенти във Великобритания и Германия, които се интересуват от възможностите за професионална реализация у дома.

Събитието ще се състои на 12 март в Лондон и на 16 април във Франкфурт. Организира се изцяло на доброволни начала от сдружение „Български кариерен форум“.

Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да предостави възможност на работодателите да намерят квалифицирани кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им покажат опциите за кариерно развитие, свързвайки ги с най-желаните работодатели.

„Връщането е личен избор, но събития като това могат да го направят по-информиран и лесен“, споделя Тодор Кръстев от Посолството на България в Лондон.

Най-много работодатели се включилват традиционно от IT, банковата и хранителна индустрия като някои от тях са Melexis, PPD, Винпром Пещера, Sutherland Global Services и Unicredit Bulbank.

Можете да заявите своето участие от сайта на форума, като качите своето CV и се регистрирате за събитието.

По време на изложението участниците ще имат възможност да:

– се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез изложение на водещи български компании от различни индустрии;

– вземат участие в редица фирмени презентации и уъркшопи;

– научат повече за работната среда в България.

„Кариерният форум се доказа като едно от най-важните събития през годината за български студенти и млади професионалисти във Великобритания. Той дава невероятна възможност за сверяване на часовника“ за работния пазар в България от разстояние и намиране на подходящ стаж или работя в България“, смята Юлия Кошаревска, бакалавър по журналистика от Бристол.

В предишните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

Събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон, Тук-там, Заедно в час и българските общества във Великобритания и Германия.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата