Зелената олимпиада стартира от Първа АЕГ в София

28 март, 2016 12:53 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Зелената олимпиада стартира от Първа АЕГ в София

Първа АЕГ в София за пореден път стана домакин на откриването на Зелената олимпиада. В двора на училището се събраха ученици от гимназията, както и от 112 ОУ. Директорът на гимназията г-жа Нели Петрова приветства всички присъстващи и пожела успех на участниците. Учениците от Първа АЕГ работят изключително активно по зелени проекти и имат един от най-активните ученически екоклубове.

Министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева даде старт на мащабната образователна кампания под наслов „Яко е да си еко“, от която тази година Зелената олимпиада е част. Министърът призова децата да научат повече за природата, за да могат като зрели хора отговорно да се грижат за нейното опазване. Тя посочи, че тази година наградите ще бъдат 18 вместо 3 в предходните издания. По три награди ще бъдат връчени във всеки от шесте райони за планиране по Оперативна програма „Околна среда“.

Повече за регламента на Зелената олимпиада разказа Евелина Гечева, управител на Академика БГ. Тестовете са в три възрастови групи – за начален, среден и горен курс, посочи тя. Онлайн регистрацията за участие в олимпиадата вече е открита на сайта zelenaolimpiada.bg.

Учениците посрещнаха с бурни възгласи нашумелия зпълнител Ангел Ковачев, любимец на тийнейджърите. Те пригласяха на неговите песни и подеха посланието му, което е и моо на кампанията – „Яко е да си еко“.

Най-мащабната образователна инициатива с екологична насоченост се организира от Академика БГ за четвърта година. Във всяко издание се включват около 5000 деца от цялата страна.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата