Кариерният форум – подходящото място за намиране на нови служители

9 март, 2016 13:46 | Професия | Няма коментари

Кариерният форум – подходящото място за намиране на нови служители

На 15 март 2016 г. в Национален дворец на културата, Софияще стартира„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. И тази година форумът ще се състои последователно в седем града, в рамките на 4 седмици.

 

„Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което се организира у нас.Основната му цел е да даде поле за среща на българския бизнес с хиляди младежи, които търсят работа или стаж. В следствие на това, всяка година стотици студенти и млади специалисти започват кариерата си именно от „Национални дни на кариерата“, а компаниите допълват екипите си с нови и талантливи млади хора. През изминалите 14 години, форумът се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, откъдето са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години.

 

Сред основните задачи на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, на щанда на JobTiger, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети, консултации как да подготвите CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и още много, и в специално отделен за целта допълнителенк ът.

По време на ”Национални дни на кариерата” 2016 ще се провеждат и дискусионни панели, чрез които да бъдат обсъдени най-добрите практики при търсене на работа, възможностите за реализация в производствения, финансовия и автомобилния сектор, особеностите в ИТ сферата и други. Основната полза от този формат е възможността търсещите работа да се включат активно в дискусиите, а компаниите да популяризират своите фирмени политики и възможностите за реализация при тях.

До момента участие в „Национални дни на кариерата“ са заявили над 170 компании, като в София ще се представят над 130 от тях. Началото на събитието ще бъде дадено на 15 март от 10:00 ч. в Национален дворец на културата, ет. 5, като форумът ще продължи до 18:00 ч. на 16 март. Останалите дати са както следва: Варна(21 март), Русе (23 март), ВеликоТърново(28 март), Свищов (30 март), Пловдив(4 април) и Бургас(6 април).

 

Национални дни на кариерата“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е НестлеБългария – най-голямата компания за храни и напитки в България.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата